#1 2007-05-26 09:05:09

Rici

Sułtan łechtaczek

Nick: Vineium Doron
Profesja: Paladyn
Server: Guardia
Level: 64

Wywiad z Ingkiem

Jeden z najbardziej znanych graczy na Calmerze

Kod:

Po pierwsze, powiedz nam trochę o swojej postaci oraz o tym kto się kryje za Ingekiem?
- Ingek to właściwie moje prawdziwe, realne imie. Stworzyłem tą postać około 3,5 roku temu, podczas lata 2003. Używałem tego nicku około 10 lat, nie jest on za bardzo kreatywny :P Ale to wszystko od mojego realnego imienia Inge.

Jak zacząłeś z Tibią?
- Po mojej 3-4 letniej grze w Diablo 2, kilku moich kumpli zaczęło w to grać, również inny kumpel z mojego klanu w Counter Strike zaczął na tym samym serwerze. Więc zdecydowałem również grać, byłem uzależniony.

Hehe tak jak wszyscy… jak zaczniesz to już nie można przestać! :D
- Probowałem kończyć wiele razy, ale zawsze wracałem. 

Przez te 3,5 roku był jakiś moment, który szczególnie utkwił Ci w pamięci?
- Właściwie, mam wiele fajnych wspomnień, ciężko wybrać ten jeden najlepszy. Ale myślę, że są to wspomnienia związane z moją gildią Treehuggers (która była stworzona na bazie osób z wcześniejszych Diablo 2 oraz Counter Strike)

Myślałeś kiedyś o Ingeku jako 300 lvlowej postaci?
- Nie, zdecydowałem spędząć mniej czasu przy Tibii. Czasami muszę też zrobić coś związanego z moim życem ;-) Może go zdobędę, ale nie szybko.

Więc jaki jest Twój następny cel w Tibi, jeśli nie jest to 300lvl?
- Nie mam i nie bedę miał już więcej żadnych celów w tej grze. Jestem tu tylko po to by rozmawiać z ludźmi, których poznałem w przeciągu tych prawie czterech lat. Ludzie znaczą tu dla mnie dużo.

Zawsze dobrze nie mieć celów, bo gdy ich nie zdobedziesz to nie bedzie to takie trapiące :)
- Dobra uwaga, nasze cele potrafia być też bardzo niezdrowe, czasami bardzo siebie popędzałem aby coś zdobyć…

Jak wyglądają Twoje przemyślenia na temat ostatnie update? Wielu graczy nazywa go “high-level update”.
- Nie mogę skarżyć się na update, praktycznie wszystko mi dogodziło… napewno nie był dla wszystkich taki jak dla mnie - nie był zrównoważony.

Heh, Cipsoft mówi, że następny update ma zniwelować tą różnicę. Wydaje mi się, że zrobią oni to samo tylko, że w drugą stronę, dla niższych leveli.
- Ciężko powiedzieć, możemy tylko czekać. Naprawdę się boje, żę zrujnują magów…

Więc, wg Ciebie nic w grze nie potrzebuje ulepszenia? Albo całkowitego usunięcia?
- Jest multum rzeczy, które powinny być w Tibii ulepszone…

Możesz przedstawić jakieś te najbardziej wymagane wg Ciebie poprawki?
- Mam dużo sugestii. Moim zdaniem najważniejszą rzeczą do zmiany jest “kara” jaką ponosimy przy śmierci. Jest ona zdecydowanie za duża. Cipsoft nie może wymagać, że każde połączenie z ich serwerami jest idealne i bezlagowe. Po drugie dobrze byłoby gdyby dodano muzykę, a co za tym idzie można byłoby rozmawiać o muzyce na Game-Chacie. Chciałbym by zmiany dotyczyły również przedmiotów, być może pomogłoby by to w małym stopniu ekonomii serwerów. (Kiedy mówię zmiany przedmiotów, mam na myśli dodawanie statsów do nich.)

Jakich statystyk?
- Takich, że broń zadaje np. więcej obrażeń lub zadaje obrażenia z energii/ognia, większe szanse na zadanie ciosu, pancerze z dodatkowym życiem/maną, i innego tego typu rzeczy. 

Co myślisz o aktualnych Gamemasterach?
- W fakcie Calmera, nie ma żadnych GMów jako tako. 

Ta, ale czyż nie jest to część problemu? Gamemasterzy logują się na małą część serwerów. Są praktycznie niewidoczni.
- Ciężko mi powiedzieć jak ta sytuacja wygląda na innych światach, nie grałem na żadnym innym świecie, więc za bardzo się w tym nie orientuje.

Tutaj Ingek kończy swoją zabawę na Test Serverze, jak widać w dobrym stylu.

Ulubiony monster w Tibii i dlaczego?
- Warlock, dobry exp, mało hp.

Najbardziej znienawidzona rzecz w Tibii?
- Chciwość, żądza.

Ulubiona osoba? Dlaczego?
- Naprawdę nie chcę wybierać jednej osoby, ale myślę, że będzie to Ryokiu, jest ona najlepsza przyjaciółką jaką można znaleźć. :)

Ulubiony Gamemaster?
- GM Darkside, chyba jedyny chociaż troche aktywny na Calmerze.

Najlepszy hit z UE & SD?
- 2050~ z UE, i około 1150 z SD. Ale nie jestem na 100% pewny.

Dziękuje bardzo za wywiad, jest coś co chiałbyś dodać lub życzyć na koniec?
- Pewnie, nie dajcie się uzależnić od Tibii, róbcie przerwy jeśli robi się naprawdę źle :) I grajcie dla przyjemności, nie dla leveli.

Jeszcze raz dziękuje za wywiad.
- No problem.

http://img13.imageshack.us/img13/8466/ovoj.jpg

#2 2007-05-26 09:50:33

Kotar

http://i36.tinypic.com/28i01e0.gif

Re: Wywiad z Ingkiem

Fajne:) z tymi GM miał racje ja widziałem GM dwa razy..... na TS

http://tibia.gamigo.de/images/mainpix2/logoleft.gif

#3 2008-12-08 18:21:26

Veroz I

http://i38.tinypic.com/19pb0n.gif

Fajny wywiad 9/10

Pozdrawiam

#4 2008-12-08 23:06:38

Dane323

http://i36.tinypic.com/qs3v5t.gif

Heh mial racje z tymi "high level update"..

Stopka forum

RSS