Nie tylko o Tibii i OTS...
RiciSułtan łechtaczek
Jeden z najbardziej znanych graczy na Calmerze
Po pierwsze, powiedz nam trochę o swojej postaci oraz o tym kto się kryje za Ingekiem? - Ingek to właściwie moje prawdziwe, realne imie. Stworzyłem tą postać około 3,5 roku temu, podczas lata 2003. Używałem tego nicku około 10 lat, nie jest on za bardzo kreatywny :P Ale to wszystko od mojego realnego imienia Inge. Jak zacząłeś z Tibią? - Po mojej 3-4 letniej grze w Diablo 2, kilku moich kumpli zaczęło w to grać, również inny kumpel z mojego klanu w Counter Strike zaczął na tym samym serwerze. Więc zdecydowałem również grać, byłem uzależniony. Hehe tak jak wszyscy… jak zaczniesz to już nie można przestać! :D - Probowałem kończyć wiele razy, ale zawsze wracałem. Przez te 3,5 roku był jakiś moment, który szczególnie utkwił Ci w pamięci? - Właściwie, mam wiele fajnych wspomnień, ciężko wybrać ten jeden najlepszy. Ale myślę, że są to wspomnienia związane z moją gildią Treehuggers (która była stworzona na bazie osób z wcześniejszych Diablo 2 oraz Counter Strike) Myślałeś kiedyś o Ingeku jako 300 lvlowej postaci? - Nie, zdecydowałem spędząć mniej czasu przy Tibii. Czasami muszę też zrobić coś związanego z moim życem ;-) Może go zdobędę, ale nie szybko. Więc jaki jest Twój następny cel w Tibi, jeśli nie jest to 300lvl? - Nie mam i nie bedę miał już więcej żadnych celów w tej grze. Jestem tu tylko po to by rozmawiać z ludźmi, których poznałem w przeciągu tych prawie czterech lat. Ludzie znaczą tu dla mnie dużo. Zawsze dobrze nie mieć celów, bo gdy ich nie zdobedziesz to nie bedzie to takie trapiące :) - Dobra uwaga, nasze cele potrafia być też bardzo niezdrowe, czasami bardzo siebie popędzałem aby coś zdobyć… Jak wyglądają Twoje przemyślenia na temat ostatnie update? Wielu graczy nazywa go “high-level update”. - Nie mogę skarżyć się na update, praktycznie wszystko mi dogodziło… napewno nie był dla wszystkich taki jak dla mnie - nie był zrównoważony. Heh, Cipsoft mówi, że następny update ma zniwelować tą różnicę. Wydaje mi się, że zrobią oni to samo tylko, że w drugą stronę, dla niższych leveli. - Ciężko powiedzieć, możemy tylko czekać. Naprawdę się boje, żę zrujnują magów… Więc, wg Ciebie nic w grze nie potrzebuje ulepszenia? Albo całkowitego usunięcia? - Jest multum rzeczy, które powinny być w Tibii ulepszone… Możesz przedstawić jakieś te najbardziej wymagane wg Ciebie poprawki? - Mam dużo sugestii. Moim zdaniem najważniejszą rzeczą do zmiany jest “kara” jaką ponosimy przy śmierci. Jest ona zdecydowanie za duża. Cipsoft nie może wymagać, że każde połączenie z ich serwerami jest idealne i bezlagowe. Po drugie dobrze byłoby gdyby dodano muzykę, a co za tym idzie można byłoby rozmawiać o muzyce na Game-Chacie. Chciałbym by zmiany dotyczyły również przedmiotów, być może pomogłoby by to w małym stopniu ekonomii serwerów. (Kiedy mówię zmiany przedmiotów, mam na myśli dodawanie statsów do nich.) Jakich statystyk? - Takich, że broń zadaje np. więcej obrażeń lub zadaje obrażenia z energii/ognia, większe szanse na zadanie ciosu, pancerze z dodatkowym życiem/maną, i innego tego typu rzeczy. Co myślisz o aktualnych Gamemasterach? - W fakcie Calmera, nie ma żadnych GMów jako tako. Ta, ale czyż nie jest to część problemu? Gamemasterzy logują się na małą część serwerów. Są praktycznie niewidoczni. - Ciężko mi powiedzieć jak ta sytuacja wygląda na innych światach, nie grałem na żadnym innym świecie, więc za bardzo się w tym nie orientuje. Tutaj Ingek kończy swoją zabawę na Test Serverze, jak widać w dobrym stylu. Ulubiony monster w Tibii i dlaczego? - Warlock, dobry exp, mało hp. Najbardziej znienawidzona rzecz w Tibii? - Chciwość, żądza. Ulubiona osoba? Dlaczego? - Naprawdę nie chcę wybierać jednej osoby, ale myślę, że będzie to Ryokiu, jest ona najlepsza przyjaciółką jaką można znaleźć. :) Ulubiony Gamemaster? - GM Darkside, chyba jedyny chociaż troche aktywny na Calmerze. Najlepszy hit z UE & SD? - 2050~ z UE, i około 1150 z SD. Ale nie jestem na 100% pewny. Dziękuje bardzo za wywiad, jest coś co chiałbyś dodać lub życzyć na koniec? - Pewnie, nie dajcie się uzależnić od Tibii, róbcie przerwy jeśli robi się naprawdę źle :) I grajcie dla przyjemności, nie dla leveli. Jeszcze raz dziękuje za wywiad. - No problem.

Fajne:) z tymi GM miał racje ja widziałem GM dwa razy..... na TS

Fajny wywiad 9/10
Pozdrawiam

Heh mial racje z tymi "high level update"..