Nie tylko o Tibii i OTS...
RiciSułtan łechtaczek
[Musisz być zalogowany, aby przeczytać ukrytą wiadomość]

Mi jak sie sciagnelo to byl pusty folder
Why??
Zbanowany
Fajny OTS ale jest problem. Ano kiedy wchodze w folder data i chce zrobic postac nie ma ni folderu players, ani accounts. Mam dorobić je czy naprawisz ten błąd?
Zbanowany
Jest jeszcze inny błąd. Włączam otsa a mi pisze ze nie mozna załadować bans.xml! Co robić?
Zbanowany
@up
Musisz dorobić sobie foldery. A bans xml nie jest za bardzo potrzebny.
Zbanowany
Dzięki za pomoc

nie ma folderów players i account bo to nie jest wersja XML tylko SQL

no to co ze SQL ?

duzo !! poczytaj se to bo nie bede all kopiowal
http://tibia.org.pl/forum/showthread.ph … 05b4eaa66&
a tu masz jak ci sie nie chce
Co daje nam OTS oparty o bazę danych SQL?? No więc odpowiedź jest prosta. Bardzo dużo!!
Po pierwsze, na dysku nie ma tych wszystkich folderow account i players które zajmowały miejsce i utrudniały edycje kont albo graczy.
Po drugie, znacząco zmiejsza się czas potrzebny na wczytanie serwera. Przy OTS'ach z małą liczbą graczy nie stanowi to problemu, ale co gdy mamy już tak koło 1k graczy?? Jest to 2-2,5 tysiąca plików.
Po trzecie, nie tylko OTS'y wykorzystują SQL. Na bazach danych stoją także ACC, które posiadają wiele opcji niedostępnych dla acc makerów XML jak np. Comment system, albo Guild system.
Po czwarte, serwery Tibii też wykorzystują SQL gdyż jest to bardzo ekonomiczne i bezpieczne.
Po piąte, istnieje możliwość szybkiej edycji wielu graczy, np zmiany pozycji templa dla wszystkich na serwerze. Wyobraź sobie ile to roboty na XML dla 20 osób

Jak Wlanczam Ots Wyskakuje Mi Ze Niemozna Zaladowac Bans.xml co zrobic? Prosze o Pomoc

dziala juzmi ots ale nie ma account i players ;/szkoda

@Panowie Up
To jest jest wersja XML tylko SQL, tu nie trzeba dorabiać folderów players i account trzeba jednak stworzyć baze danych...
@up
Musisz dorobić sobie foldery. A bans xml nie jest za bardzo potrzebny.
Nie mylisz sie Chiracle. Tu nic nie trzeba dorabiać, serwery pod SQL sa dla zaawansowanych, nie dla "noob-ów" XML już niedługo serwery XML wogole przestana istnieć. Nie chce mi sie tłumaczyć jak zrobić baze danych do tego serwera, bo sa od tego poradniki.
@Arciu52
Widać ze ten ots nie jest dla ciebie.
@Aru$
No to to z tego, że w serwerach SQL nie ma folderów Players i account
@OrIoN
Musisz zrobić do tego bazę danych, wtedy napewno sie załaduje ots dobrze, bez żadnych błędów
@jasiu1995l
Napisz do mnie na gg (2992418) to dam ci plik źródłowy z account i players
Pozdrawiam,
Kondzio

@OrIoN
Musisz zrobić do tego bazę danych, wtedy napewno sie załaduje ots dobrze, bez żadnych błędów
a powie mi ktos jak to zrobic ?
Ostatnio edytowany przez OrIoN (2008-01-24 03:25:47)

OrIoN napisał:
@OrIoN
a powie mi ktos jak to zrobic ?
Ja ci powiem.
Wejdź na magiczną super stronę -GooGle.pl!!!
Myślisz, że teraz nie mam co robić tylko pisać pół godziny jakiemuś noobkowi jak bazę danych zrobić???
Potwierdzam słowa pana Kondzio_93 servery SQL są raczej dla zaawansowanych userów.
@Sir
Ale mnie rozśmieszyłeś, że te foldery trzeba dorobić :rotfl

Jak mi się będzie chciało, poszukam na necie ten poradnik i napisze go tutaj!
Pozdrawiam,
Kondzio